Mi is az a zsákbamacska?

A magyar nyelv a világ egyik legnehezebben elsajátítható nyelvei közé tartozik. Ez a tény nyilvánvaló. El lehet gondolkodni rajta, hogy miért is van ez így? Ennek nyilván több oka van. Gondolok itt a ragozásra, a személyes névmások használatára. Ezek mellett azonban vannak sokkal nehezebb buktatók is, mert a fent említett dolgok viszonylak könnyen megtanulhatók. Vannak azonban nyelvünkben olya tények, amik nehezen tanulhatók.  Ilyenek például a rokon értelmű szavaink, a kétértelmű szavaink, de ezek közé tartoznak az összetett szavaink. Nincs még egy ilyen nyelv, amely összekapcsol egymás mellé nem illő szavakat, aminek a következtében egy teljesen új értelmet nyerő szó jön létre. Ilyen összetett szavunk például a zsákbamacska.

Magyarázzuk meg egy külföldi ember számára mit is jelent ez a szó? Hogyan jön a zsákból és a macskából a meglepetés? Pedig a mi nyelvünkben ez nagyon is egyértelmű a magyar ember számára.

Jön a következő kihívás! Magyarázzuk meg, hogy az Avon termékek zsákbamacska akciója mit is rejt magába? Ez még izgalmasabb feladat, hiszen rendkívül jó termékek kerülnek ilyenkor egy-egy csomagba, ráadásul igen kedvező áron. Ez a kedvező ár lehet az eredeti ár akár 75%-a is!

Annak ellenére, hogy az ember nem is sejti, hogy parfümök, szemceruzák, körömlakkok, samponok, dezodorok, táskák közül mi kerül egy csomagba, mégis biztosak lehetünk abba, hogy akár magunknak, akár ajándékba vásárolunk közülük, mindig örülni fogunk tartalmuknak. Olyan cikkekről beszélünk ugyanis, amiknek nincs nő a földön, aki ne örülne, és ne tudná felhasználni élete során valamire.

Mindenkinek ajánlani tudom ezeket a meglepetéseket. Ráadásul otthonról kényelmesen interneten keresztül is megrendelhetők a pipereshop.hu web oldalról.